Kurssin vaihto aikatauluttomaan versioon

HUOMAATHAN, että aikatauluttomalta kurssilta EI VOI HAKEA yliopiston opinto-oikeutta.

Tämä ohje on suunnattu ensisijaisesti heille, jotka ole ehtineet tehdä aikataulutetun kurssin tehtäviä osien määräaikojen puitteissa. Jos siis olet tehtävien kanssa aikataulussa, sinun ei kannata vaihtaa aikatauluttomalle versiolle kurssista.

Kannattaa pysyä aikataulullisessa versiossa

Aikataulullisella kurssilla on monia etuja verrattuna aikatauluttomaan kurssiin.

Aikatauluttomassa kurssissa on riskinä, että kurssi jää kesken, kun ei ole aikarajoja motivoimassa tehtävien tekoa. Lisähyötynä on myös se, että kurssin tukikanava on aktiivisempi aikataulutetun kurssin aikana, kun kurssilla on enemmän kanssaopiskelijoita.

Luultavasti tärkein etu aikataulullisessa kurssissa on, että vain aikataulutetulta kurssilta voi hakea opinto-oikeutta Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osastolle. Lisätietoja tästä löytyy sivupalkin osiosta "Mahdollisuus opinto-oikeuteen".

On siis järkevää jatkaa aikataulullisella kurssilla niin kauan, kun ehdit tehdä tehtävät aikarajojen puitteissa.

Miksi tehtäväpalautukseni pitää siirtää?

Jotta voit jatkaa ohjelmointitehtäviä aikatauluttomalla kurssilla siitä mihin jäit aikataulullisella, tehtäväpalautuksesi pitää siirtää aikatauluttomalle kurssille. Ohjelmointitehtäviä voi ladata TMCBeansissa vasta, kun on saanut tietyn osuuden edellisen osan ohjelmointitehtävien pisteistä. Tehtäväpalautusten siirto antaa sinulle aikatauluttomalle kurssille ne tehtäväpisteet, jotka sait aikataululliselta kurssilta.

Miten siirrän tehtäväpalautukseni?

HUOMAATHAN, että aikatauluttomalta kurssilta EI VOI HAKEA yliopiston opinto-oikeutta.

Mikäli haluat siirtyä aikatauluttomalle kurssille, lue seuraavat ohjeet huolellisesti:

 1. Varmistu siitä, että haluat tehdä siirtymisen nyt: Voit siirtää pisteesi VAIN KERRAN. Jos siis olet vielä mukana aikataulutetulla kurssilla, et halua siirtää pisteitäsi nyt. Tee siirto vasta, kun olet jäänyt aikataulusta jälkeen.

 2. Jos teet Ohjelmoinnin perusteita, mene sivulle https://tmc.mooc.fi/org/mooc/courses/588/migrate_to_other_course/601


Jos teet Ohjelmoinnin jatkokurssia, mene sivulle [https://tmc.mooc.fi/courses/615/migrate_to_other_course/618](https://tmc.mooc.fi/courses/615/migrate_to_other_course/618)
 1. Lue HUOLELLA sivun ohje.

 2. Vahinkojen välttämiseksi sinun tulee täyttää sivulla olevat kentät.

 3. Kenttään "... from where. .." tulee laittaa sen kurssin tunnus, jolta siirrettävät pisteet tulevat.


Jos teet Ohjelmoinnin perusteita, tähän kenttään tulee laittaa ```mooc-2020-ohjelmointi```
Jos teet Ohjelmoinnin jatkokurssia, tähän kenttään tulee laittaa ```mooc-2020-ohjelmointi-ii```
 1. Kenttään "... where to ..." tulee laittaa sen kurssin tunnus, jolle pisteet siirretään.

Jos teet Ohjelmoinnin perusteita, tähän kenttään tulee laittaa ```mooc-ohjelmoinnin-perusteet```
Jos teet Ohjelmoinnin jatkokurssia, tähän kenttään tulee laittaa ```mooc-ohjelmoinnin-jatkokurssi```
 1. Luettuasi vielä kerran sivun yläreunan tekstit, valitse ruutu "I've read..."

 2. Klikkaa "Migrate all my work".

 3. Odota kunnes sivu päivittyy. Pisteiden siirtymisessä voi kestää useita minuutteja. Lomakkeen uudelleenlähettäminen ei nopeuta prosessia. Mikäli saat virheen "Gateway time out", odota vähintään 15 minuuttia ja mene uudelleen kohdan kaksi sivulle.

 4. Kun siirto valmistuu, valitse tmc.mooc.fi:n yläpalkista oma profiilisi painamalla omaa käyttäjänimeäsi. Sivun pitäisi näyttää samat pisteet sekä siirron lähtö- että kohdekurssille. Vanhan kurssin pisteet siis eivät poistu, vaan ne ainoastaan kopioidaan uudelle kurssille. Mikäli olet jo saanut aiemmin pisteitä aikatauluttomalta kurssilta, ne EIVÄT poistu.

 5. Suosittelemme että suljet aikataulullisen kurssin tehtävät TMCBeansista. Tämä onnistuu valitsemalla tehtäväpohjat vasemman reunan sivupalkista, klikkaamalla sitä hiiren toissijaisella painikkeella ja valitsemalla "close". Tämä ei poista tehtäviä lopullisesti, vaan voit tarvittaessa vielä tarkastella niitä uudelleen. Sulkemista suositellaan, koska aikatauluttoman ja -taulullisen kurssin tehtävillä on tismalleen samat nimet. Tämän vuoksi on helppoa vahingossa tehdä väärän kurssin tehtäviä.

 6. Vaihda TMCBeansin TMC-asetuksista kurssiksi aikatauluton versio. TMC-asetuksiin pääsee käsiksi painamalla TMCBeansin ylävalikosta "TMC", ja avautuvasta listasta "Settings".


Jos teet Ohjelmoinnin perusteita, vaihda kurssiksi "Aikatauluton Ohjelmoinnin MOOC, Ohjelmoinnin perusteet".
Jos teet Ohjelmoinnin jatkokurssia, vaihda kurssiksi "Aikatauluton Ohjelmoinnin MOOC, Ohjelmoinnin jatkokurssi".
 1. Lataa TMCBeansin tarjoamat uudet tehtäväpohjat. TMCBeans saattaa tässä yhteydessä ladata tyhjiä tehtäväpohjia myös jo aiemmin tekemillesi aikatauluttoman kurssin tehtäville. Tarkista TMC-profiilistasi (http://tmc.mooc.fi/participants/me), mitkä tehtävät voit jättää huomiotta. Jos TMCBeans ei tarjoa uusia tehtäväpohjia, paina yläpalkin TMC-valikosta "Download/update exercises".

 2. Lopuksi kirjaudu kurssimateriaalissa ulos ja uudestaan sisään, jotta materiaalissa olevat pistevisualisaatiot päivittyvät.

 3. Mikäli kohtaat ongelmia, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen mailto:mooc@cs.helsinki.fi.

HUOMAATHAN, että aikatauluttomalta kurssilta EI VOI HAKEA yliopiston opinto-oikeutta.