Tukiväylät

Kurssilla on vertaistukeen perustuva keskustelukanava, jonka lisäksi tammikuun puolesta välistä lähtien kaikilla kurssilaisilla on mahdollisuus ohjaukseen Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella.

Keskustelukanavat

Kurssilla on käytössä Telegram-keskusteluhuone. Suosittelemme, että käytät tukikanavaa joko Telegramin selaimessa toimivalla versiolla tai Telegrammin työpöytäohjelmalla.

Pääset kanavalle tästä linkistä: https://t.me/ohjelmointi20. Pääset Telegrammin selaimessa toimivaan versioon täältä: https://web.telegram.org.

Kanavan osallistujat ovat kanssaopiskelijoita sekä vapaaehtoisia ohjaajia. Kanavan toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Autathan muita myös vastavuoroisesti.

Jos kysyt kanavalta apua ohjelmointitehtävään, voit liittää kysymykseesi myös ohjelmasi lähdekoodin. Valitse NetBeanssin yläpalkista TMCSend code to TMC Pastebin ja valitse avautuvasta ikkunasta Send. Tämän jälkeen saat linkin koodiisi, jonka voit jakaa keskustelukanavalla apupyynnön yhteydessä.

Kurssilla on myös olemassa off topic -kanava keskusteluille, jotka eivät suoraan liity kurssiin: https://t.me/ohjelmointi20_ot.

Sähköposti

Voit lähettää kurssin ylläpitäjille sähköpostia osoitteeseen ohjelmoinnin-mooc@helsinki.fi.

Pajaohjaus

Kurssilla on mahdollisuus saada hyvää ohjelmointiseuraa sekä saada apua tehtäviin, ohjelmointiin ja teknisiin ongelmiin tulemalla kurssin pajaan! Paja sijaitsee Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksella olevassa Exactum-rakennuksessa. Kaikki ovat tervetulleita pajaan!

Katso Exactum-rakennuksen tarkempi sijainti täältä.

Pajaa pidetään luokassa BK107 aivan Exactumin UniCafen vieressä. Exactum-rakennuksen aulassa olevasta infonäytöstä löytää salin tarkemman sijainnin. Voit myös kysyä salin sijaintia aulan vahtimestareilta sekä kampuksen henkilökunnalta ja opiskelijoilta.

Alla olevaan taulukkoon on ruksattu kevään paja-ajat. Ajat saattavat muuttua kurssin edetessä joten tarkistathan paja-ajat aina ennen kuin tulet pajaan.